Gennem prædikenerne bliver der blandt andet sat fokus på, hvor friheden kommer fra, og hvad den medfører for Guds børn og verden: frihed til at være barn; frihed til at elske; frihed til at tjene. Og søndag runder vi landsmødet af med glimt af den endelige frihed, der venter for os på den nye jord.
Frederik Berggren Smidt har skrevet sangen “Kom og syng, du er fri” særligt til Landsmødet. Den skal vi selvfølgelig synge sammen på Landsmødet, men du kan lære den allerede nu! Hør sangen eller download noden her.
Præst i Tarm Frimenighed og redaktør af Budskabet.
Andreas kom til verden i 1983 i Rønne. Han er ivrig tilhænger af fodboldklubben Arsenal, elsker tarteletter med høns i asparges og er meget optaget af rumfart.
En af grundene til, at Andreas har sagt ja til at medvirke på landsmødet, er, at han betragter det som en stor fest og det er noget, han godt kan lide at være med til.
På arbejde er Andreas optaget af undervisning i frelseshistorien fra A-Å og skal i løbet af foråret dykke ned i Bibelens tale om nådegaver. Samtidig elsker han at skrive, og det har indtil videre medført fire bøger.
Teolog og ph.d.-studerende i sjælesorg på Dansk Bibel-Institut.
Holstebro var det sted i verden, hvor Louise første gang så dagens lys. Det skete i 1990.
Fisk står højest på ønskesedlen til en god middag, som hun gerne nyder i gode venners lag. Louise slapper af og lader op med gode bøger og håndarbejde.
Louise medvirker på landsmødet, fordi hun finder det vigtigt, at der er flere forskellige typer mennesker, som bidrager.
For tiden er hun i fuld sving med sit ph.d.-projekt, hvor hun skriver om homoseksuelles erfaringer med sjælesorg. Hun er optaget af, at kirken bliver bedre til at rumme menneskers forskelligheder.
Præst i Vesterhavskirken, Esbjerg.
Født 1996 i København.
Livretten er lasagne, og når rollen som far og ægtemand tillader det, er det sport, som får Kaspers opmærksomhed. Han holder både af at se og dyrke det.
Når det gælder landsmødet, ser han frem til at kunne samles så mange mennesker på tværs af landet. Han håber at kunne give noget til andre og selv at blive fyldt på og tage hjem med glæde over, hvad vi har og er sammen om.
Arbejdsmæssigt er Kasper for tiden optaget af konfirmandundervisning, samtidig med at han arbejder på at grave i nogle tekster fra Bibelen, som man normalt ikke hører så meget om.
Forstander på Sædding Efterskole.
Barneskoene er trådt i Aalborg, hvor Mads kom til verden i 1981.
Spørgsmålet om livret udløser tilsyneladende alt for mange muligheder, og derfor bliver svaret: Den mad, min kone laver. Saltede peanuts tilføjes som yndlings-snack.
Forstanderen vil egentlig gerne se fodbold, men har ikke kanalerne hvor det vises.
I stedet bliver der samlet energi ved at læse. I ferierne står den på krimier, men det går ikke til daglig, fordi det vil tære på nattesøvnen. På hverdagsaftener er det derfor opbyggelige bøger.
Mads bidrager til landsmødet, fordi det er vigtigt med gode arrangementer som viser LM’s nationale sammenhængskraft. Mads tror og håber, at LM skal eksistere i mange år endnu, og mener at Landsmødet kan bidrage til, at det lykkes.
Arbejdsmæssigt er fokus på at lave kristen efterskole, som passer til tiden og samtidig bevare frihedsrettighederne, så der kan blive fortalt om Jesus, som er sandheden, der sætter i frihed. Det gælder om at fastholde, at der er noget sandt – og noget forkert. Og forklare, hvorfor det er lig med frihed.
Musikkonsulent Benjamin Kirketerp er lovsangsleder om fredagen, og lørdag/søndag står musikkonsulent Laila Tróndheim Poulsen for. Med sig har de dygtige musikere og sangere fra hele landet. Landsmødet ‘24 bliver med andre ord en kæmpe lovsangsfest, og vi ønsker med lovsangen at komme til Gud og pege på ham.
Frederik Berggren Smidt har skrevet sangen “Kom og syng, du er fri” særligt til Landsmødet. Den skal vi selvfølgelig synge sammen på Landsmødet, men den bliver også tilgængelig inden, så man kan lære den på forhånd.
Landsmødet 2024 er lige om hjørnet. Et landsmøde, der byder på fællesskab med hele LM. Derfor er det også vigtigt, at vi i LMU bakker op om arrangementet.
Der vil være møder med prædiken, lovsangsaften og koncert. Der vil være hygge, snak, spil/sport, filmaften, en lille café, m.m. – til dig som LMU’er.
På Ringkøbing-Skjern Kursuscenter har LMU sit eget lokale, hvor der er mulighed for at opholde sig i pauserne i løbet af dagen.
Medbring dit sportstøj til både udendørs og indendørs brug, hvis du ønsker at deltage i sport. Overnatning vil foregå i m/k-sovesale på Skjern Kristne Friskole, hvor du selv medbringer liggeunderlag/madras/sovegrej. Der vil også være mulighed for at tage bad.
På Skjern Kristne Friskole vil der også foregå en masse aftenhygge, som det fremgår af programmet.
Landsmøde er ikke kun for de voksne! Caroline, Sander, Emil og Katrine er i fuld gang med at lave et fantastisk landsmøde for dig, som er between’er (junior eller teenager).
De fortæller: ”Der vil være sjove værksteder, bowling, skydebane, spil, hygge, slik, sejt band og meget mere. Så tag af sted med din familie og dine venner – og få nye venner.
Der er tre fællesmøder, hvor vi er sammen med hele ”LM-familien” – resten af tiden er vi i Betweens egen base, hvor vi blandt andet får tre bibeltimer med temaet FRI ved Daniel Munch.
Han siger: “Der kan sættes en masse ord på “fri” – fri softice, fri fra skole, fri fra pligter derhjemme. Bibelen har også en masse at sige om emnet.
Jeg glæder mig til at være sammen med jer. Det kan nærmest ikke blive andet end FRIsk og frejdigt!”
Er du klar? – Sæt X i kalenderen 26.-28. april. Vi glæder os til at være sammen med dig!
Er landsmødet også for voksne??
Ja, det er det måske nok. Men det er i hvert fald for børn!
Når vi åbner Bibelen, springer der masser af spændende beretninger ud af den.
– Hovsa, der kom et æsel forbi.
– Se, der hopper en frø.
– Prøv at se der, er det ikke en panter og et gedekid, der er blevet gode venner?
– Pas på, I ikke træder på den lille orm der.
Du har nok gættet det – vi skal høre mange spændende historier fra Bibelen, hvor vi også møder en masse dyr.
Men, vi skal ikke kun høre om dyr, vi skal også se dem. Må vi også se dit kæledyr?
Vi laver et megahyggeligt børnedyrskue på Landsmødet. Vi håber, der kommer mange dyr med. Og man kan vinde flotte præmier, når man udstiller sit kæledyr. Har du ikke et kæledyr, er det ikke noget problem – du kan bare glæde dig til at se de mange flotte dyr i burene.
Vi skal selvfølgelig også lege, lave masser af kreative ting, synge og spille og lære nye sange.
Tre gange i løbet af Landsmødet kan du deltage i workshops – om alt fra nådegaver og generationsmøder til familieliv og drama i forkyndelsen. De er inddelt i fire kategorier: “Liv”, “ledelse”, “mission” samt “praktisk, kreativt og andet godt”.
Du skal vælge workshops i forbindelse med din tilmelding.
Trænger du til at få rørt kroppen eller stemmebåndet? Vil du udfordre venner eller familie i sport? Trænger du til stilhed og bøn? Eller vil du gå på jagt efter en spændende bog?
Mulighederne er mange lørdag eftermiddag. Det kan selvfølgelig også være, du bare har brug for en pause! Det behøver du heldigvis ikke finde ud af nu – bare bestem dig på dagen. Nogle aktiviteter skal bookes (og evt. betales) i informationen. Aktiviteter med deltagerbegrænsning fyldes efter først-til-mølle princip.
Priser vil fremgå ved tilmelding og afhænger af den enkeltes valg af måltider, overnatning, aktiviteter m.m.
Stævneafgiften dækker udgifter til leje af kulturcenteret og foredragsholdere/medvirkende samt øvrige udgifter.
Hvis man kun deltager i en begrænset del af Landsmødet og ikke er tilmeldt på forhånd, bliver der mulighed for at betale sin stævneafgift i forbindelse med kaffepauserne eller i informationen. Alle deltagere er på den måde med til at dække de fælles udgifter.
Max familiepris (2 voksne + hjemmeboende børn under 18) er 3.000,- kr.
Tilmelding efter 1. april tillægges et gebyr på 10 %.
Der er mulighed for overnatning på elevværelser på Solgården og Sædding Efterskole. Solgården fyldes først op. Indlogering/ankomst fra fredag kl. 16.00.
Efterskolerne vil være aflåste, når der er program på Landsmødet, men der er mulighed for at låne en nøgle i Informationen for adgang udenfor den almindelige åbningstid.
Der udsendes nærmere information til dem, der tilmelder sig overnatning på efterskolerne.
Der etableres en Landsmøde-campingplads ved siden af Ringkøbing-Skjern Kulturcenter med mulighed for adgang fra fredag kl. 8.00. På pladsen vil der være adgang til vand, el og renovation samt en toiletvogn.
Der vil i dagtimerne være adgang til bad og toiletter på Kulturcentret – afstanden hertil er ca. 300 meter.
På campingpladsen er der plads til max. 46 enheder (først til mølle….) Når disse er bookede, henvises der til Skjern Å Camping (3 km.) eller en af områdets øvrige campingpladser.
For LMU’ere vil der være mulighed for overnatning i klasseværelser på Skjern Kristne Friskole (afstand ca. 2 km). Medbring selv liggeunderlag/luftmadras.
Man kan tilmelde sig spisning i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter. Alle måltider serveres i SuperBrugsen Hallen.
Særlige forhold vedr. allergi/intolerans noteres i bemærkninger i forbindelse med tilmeldingen.
Tilmeldingen forgår via LM’s tilmeldingssystem.
Sidste frist for tilmelding er 14. april. Ændringer i tilmelding efter 14. april kan kun ske ved henvendelse til dlm@dlm.dk og kan medføre et administrationsgebyr. Tilmelding efter 1. april tillægges et gebyr på 10 %.
Tilmelding til workshops er nødvendig i forhold til lokalefordeling m.m.
Spisebilletter fremsendes som pdf-fil ved godkendt tilmelding og skal medbringes og fremvises enten i print eller på telefon, tablet el.lign.
Har du spørgsmål vedrørende tilmeldingen eller har brug for hjælp, kontakt da LM’s sekretariat på 48 20 76 60 / dlm@dlm.dk.
Vi beder om, at alle tilmelder sig på forhånd, da det letter administrationen meget. Har man ikke mulighed for at tilmelde sig på forhånd, bliver der mulighed for at betale sin stævneafgift på selve Landsmødet i forbindelse med kaffepauserne eller i informationen. Alle deltagere er på den måde med til at dække de fælles udgifter.